Forza! Raadslid benoemd tot Raadslid van het jaar 2019

Forza! Haarlemmermeer Raadslid, Erik Vermeulen is tot zijn eigen verbazing verkozen tot politicus van het jaar 2019 in de gemeente Haarlemmermeer.

,,Ik voel me geen politicus en nu ben ik ook nog politicus van het jaar. Ik ben er een klein beetje stil van’’, was de eerste reactie van Vermeulen.

In Haarlemmermeer wordt al sinds 2004 door de lokale journalisten die de raadsvergaderingen volgen een politicus van het jaar verkozen. Sinds het overlijden van HAP-raadslid Peter van Groenigen in 2014 is zijn naam aan de prijs gekoppeld.

Vermeulen krijgt de titel van 2019 vanwege zijn vaak verrassende invalshoeken, omdat hij een tijger in de boksring van debatten is, omdat hij met afwijkende en soms zelfs niet-geaccepteerde standpunten het debat in gaat waarbij hij links en rechts verbindt en omdat hij buiten de raadszaal actief is als een echte volksvertegenwoordiger.

Vermeulen won slechts met één punt verschil van VVD-fractievoorzitter Beryl van Straten. Zij scoorde hoog omdat ze zich ’niet gek laat maken’ en opkomt voor de VVD. Als raadslid bleek ze al talent te hebben en als fractievoorzitter heeft ze een stabiele partij gemaakt van de VVD, aldus de jury.

De derde plaats is voor D66-raadslid Gerdien Knikker voor haar dossierkennis, het samenwerken met anderen en haar vrijheid in het debat. Alle drie de raadsleden die het hoogst scoren bij de journalisten van HCNieuws, Meerradio en Haarlems Dagblad zitten pas sinds kort in de gemeenteraad. Er werden in totaal acht raadsleden genoemd door de driekoppige juryleden die onafhankelijk van elkaar een lijstje van vijf maakten. Dat zijn vier mannen en vier vrouwen, terwijl er in de gemeenteraad 25 mannen en veertien vrouwen zitten. ,,Een compliment voor de vrouwen’’, zei juryvoorzitter Henk van der Eem (Meerradio) bij de uitreiking, wat voor de nodige reacties in de zaal zorgde.

Het verschil tussen de nummers een en twee was nipt maar terecht. Volgens het oude systeem kreeg de nummer een van een lijstje vijf punten en de rest steeds een punt minder. Volgens het nieuwe systeem krijgt een nummer een zeven punten. In beide gevallen scoorde Vermeulen het hoogst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *