Ralph Castricum niet op PVV-lijst vanwege ‘dubbelfunctie’

Forza! Castricum raadslid Ralph Castricum zal niet verkiesbaar zijn voor de PVV in Noord-Holland bij de provinciale statenverkiezingen van 2019. Dat verklaart de lokale politicus in een persbericht. Castricum was al enige tijd een bekend gezicht in diverse PVV kringen.

Castricum: “Ik had graag voor de PVV op de lijst gekomen, maar Den Haag wilde dat niet. Men dacht dat mijn functie als raadslid voor Forza! binnen de PVV oor problemen zou kunnen zorgen. Een drogreden want binnen de PVV zijn meerdere dubbelfuncties bekend. Zo is statenlid Ed Braam van de PVV in Zuid-Holland ook raadslid voor een lokale partij.”

Castricum vindt het jammer dat hij de degens niet kan kruisen met collega raadslid Marcel Steeman die kandidaat is voor D66 NH. “Ik ben enorm teleurgesteld in de PVV statenfractie waarmee wij al wat jaren een goede samenwerking hebben in Noord-Holland. Je zou denken met de onderwerpen die wij in de raad op de agenda hebben gezet (afschaffen urgentie statushouders) er toch wel de nodige sympathie had moeten zijn en wij elkaar goed hadden kunnen versterken. Forza! heeft in de Noord-Hollandse gemeentes maar 1 zetel minder dan de PVV en daarmee vergooien ze de kans voor een goed stemadvies straks bij de verkiezingen.

Een gemiste kans voor de PVV maar niet getreurd. We hebben in Castricum nog genoeg te doen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *