Forza! Haarlemmermeer klaar voor de verkiezingen

Hoofddorp. Met de presentatie van de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma ‘Niet links, Niet rechts, maar lokaal’ laat Forza! zien klaar te zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november in Haarlemmermeer. Het afgelopen weekend heeft de fractie van Forza! op de sociale media haar verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst gepresenteerd.

 

Op de kandidatenlijst van Forza! staan naast vertrouwde namen, zoals lijsttrekker Paul Meijer, Michel van Dijk en Jordy Schaap ook nieuwe namen zoals de Hoofddorpse lerares Tjarda Reesink en de Zwanenburgse ondernemer Erik Vermeulen. Opmerkelijk is de terugkeer van oud raadslid Conny de Bree op de lijst (plaats zeven) die zich vooral in zal zetten voor de ouderen. De Nieuw-Vennepse ondernemer Giacomo Landino vinden we op plaats zes.

Lijsttrekker Paul Meijer is blij met de lijst enthousiaste kandidaten. Meijer: “De afgelopen jaren hebben we veel geleerd over wie we wel en wie we niet aan ons willen binden. Voor avonturiers is er bij ons geen plek meer. Deze club mensen is met zorg geselecteerd en mijn verwachtingen zijn erg hoog.” Met een uitgebreid verkiezingsprogramma van maar liefst 38 pagina’s laat Forza! zien te blijven staan voor de bekende Fortuynistische idealen en dat Forza! klaar is om de nieuwe gemeente mee te gaan besturen.

In het goed leesbare en lokaal verkiezingsprogramma besteedt Forza! uitgebreid aandacht aan een aantal belangrijke onderwerpen.

De woningcrisis.

Forza! wil een Deltaplan Wonen waarbij er samen met alle partijen op het gebied van wonen een plan gemaakt wordt voor de gehele gemeente. Er moeten 20.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Desnoods financiert de gemeente zelf de bouw van sociale huurwoningen. Over de voorrangspositie van statushouders is Forza! klip en klaar: die wordt afgeschaft. Statushouders worden opgevangen in prefab-woningen, omgebouwde kantoorpanden en tijdelijke en sobere huisvesting. Inwoners van Haarlemmermeer krijgen voorrang bij woningtoewijzing. Daarnaast staat Forza! voor meer blauw op straat, minder regels en minder bureaucratie.

Als het aan Forza! ligt komen er geen onzinnige en peperdure kunstobjecten in de gemeente en gaan bestaande woningen voorlopig nog niet van het gas af. Ook de hondenbelasting wordt afgeschaft.

Forza! staat voor lokaal en heeft met het verkiezingsprogramma antwoorden op de uitdagingen van de komende jaren. “Het enthousiasme van de kandidaten van Forza! straalt af op het verkiezingsprogramma dat bruist van de goede ideeën”, aldus de trotse lijsttrekker Paul Meijer. Het Forza! verkiezingsprogramma is te downloaden via de website: www.forzahaarlemmermeer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *