Herdenking Pim Fortuyn, 6 mei 2018, Driehuis-Westerveld

Op 6 mei 2018 herdacht Forza! Nederland haar politiek inspirator Pim Fortuyn op de begraafplaats Westerveld in Driehuis. 16 jaar na de moord op Fortuyn, blijft het Fortuynisme springlevend.

De fractie van Forza! herdenkt elk jaar op 6 mei de moord op haar politiek inspirator Pim Fortuyn. Deze herdenking vindt plaats op de begraafplaats Westerveld in Driehuis (NH), het geboortedorp van Pim Fortuyn.
De lokale politieke partij wil hiermee eer betuigen aan de flamboyante politicus, die miljoenen mensen wist te beroeren met aansprekende politieke statements. Op 6 mei 2002 kwam er een einde aan het sprookje van de ‘goddelijke kale’, zoals hij liefkozend door zijn aanhangers werd genoemd.
De linkse activist Volkert van der Graaf schoot Pim Fortuyn dood.

Voorafgaand aan deze moord is er door veel politici een haatcampagne gevoerd tegen Pim Fortuyn. Fortuyn werd gedemoniseerd en weggezet als een nazi door partijen als GroenLinks, D66 en de PvdA. De moord was een gevolg van de deze aanhoudende hetze. Nog steeds zien we dat de politiek niets heeft geleerd. Nu moeten Wilders en Baudet vrezen voor hun leven, omdat zij een ander geluid laten horen. Er wordt door het partijkartel alles gedaan om deze populaire politici de mond te snoeren of weg te zetten als gevaarlijke racisten.
In een gezonde democratie moet er plek zijn voor alle politieke kleuren en smaken. Dat maakt de democratie sterk.

Het uitsluiten van populaire partijen zoals Leefbaar Rotterdam en de Lijst Smolders, die veel kiezers vertegenwoordigen, is een zorgelijke ontwikkeling. De Pim Fortuyn herdenking is nog steeds hard nodig opdat we ons beseffen dat de democratie kwetsbaar is en dat een aanslag op een politicus ook een aanslag op de democratie is.

De toespraak werd dit jaar gehouden door Forza! fractie-assistent Jordy Schaap

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *