Forza! Maassluis trekt zich terug voor verkiezingen

De lokale partij Forza Maassluis doet op 21 maart toch niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Maassluis. Dat heeft de beoogde lijsttrekker Bea Scheurwater zaterdag bekendgemaakt. Diverse kandidaten hebben zich teruggetrokken.

Door het terugtrekken van de kandidaat-raadsleden, moet de partij weer opnieuw beginnen met het verzamelen van voldoende handtekeningen voor deelname. Die tijd, de deadline ligt maandag om 17.00 uur, is voor Scheurwater te kort.

Het terugtrekken zou onder meer te maken hebben gehad met beschuldigingen die via Twitter werden geuit richting een kandidaat-raadslid van de partij.

Zaterdagochtend heeft Scheurwater de volgende verklaring uitgegeven:
Hierbij moet ik helaas meedelen dat Forza! Maassluis zich terugtrekt uit de politieke arena van Maassluis.
Nu kan ik niet zeggen dat ik niet gewaarschuwd ben, ach, dacht ik opponenten zijn geen vijanden toch? Maar van lieverlee zet ik toch ook hier en daar een vraagteken.

Gaat het om de persoon of om Forza!Maassluis? ik weet het niet meer, ik zal me voorzichtig uitdrukken, was het te doen om Forza! te beschadigen? Wel dat is dan gelukt, -het moddergevecht op twitter door -notabene een kandidaat raadslid PvdA uit Ridderkerk met een persoonlijke vete tegen een bekende Maassluizer -die hij belachelijk maakte inclusief Forza! – hebben dan deze slag gewonnen

Diverse kandidaten hebben zich teruggetrokken en dan kun je dus overnieuw beginnen met je handtekeningen. Helemaal legaal, gewoon de letter van de wet strikt naleven. Dubbel gevoel, net als met de uitspraak van de veroordeling van de hulp bij zelfdoding. Vraag is natuurlijk altijd, heeft de wetgever het zo bedoeld, wat moest de wet beschermen. Hoe integer is men. Beschuldigingen uiten over belangenverstrengeling als je nog niet eens als partij geregistreerd bent!?

Was het persoonlijk ? Is men bang dat Forza! misschien wel 2 zetels zou kunnen halen? Heeft men wèl vertrouwen in tante Bé? Is dat het? Als u het weet mag u het zeggen, ben momenteel ook een verward persoon.

Je kunt een slag winnen, maar het gaat natuurlijk om het winnen van de oorlog. Ik blijf gewoon columnist, ga weer in bestuur van de bewonerscommissie, met verse moed, me inzetten voor het geluidsscherm en net als prof. B. Smalhout zaliger, die kort voor LPF in de Kamer zat, zeg ik ook “als je schrijft, heb je misschien nog wel meer invloed, en je hebt je handen vrij”

Hierbij wil ik alle mensen, die de moeite genomen hebben te tekenen en een stempel te halen – meer dan 30 – bedanken voor hun support en vertrouwen. Het is onmogelijk 2x en dan 2 dagen voor het inleveren weer helemaal opnieuw te beginnen met handtekeningen te verzamelen en dat kan ik ook niet van ondertekenaars verwachten.

Falling stones are often stepping stones, of op zijn Nederlands: waar de ene deur sluit, gaat er een andere open.

 

Forza! Nederland respecteert het besluit van de afdeling Maassluis en die van mevrouw Scheurwater. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *