Forza! krijgt vertegenwoordiger in Noord-Hollandse Staten

Hoofddorpse Courant, 10 juli 2012

HOOFDDORP – Ex-PVV Statenlid Monica Nunes heeft zich aangesloten bij Forza!. Nunes zal namens Forza! Noord-Holland haar statenwerk voortzetten. Nunes stapte in maart samen met Hero Brinkman en Gerton van Unnik uit de PVV. Ze gingen verder als de Onafhankelijke Burgerpartij (OBP).

Nunes en Van Unnik braken vorige maand met Hero Brinkman. Zij verweten hem onder meer solistisch optreden. Van Unnik heeft besloten zijn Statenzetel terug te geven aan de PVV. Dat Monica Nunes voor Forza! heeft gekozen is geen verrassing, omdat er al langer goede contacten bestaan tussen Nunes en fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! in Haarlemmermeer. Monica Nunes woont zelf ook in Haarlemmermeer.

Paul Meijer: “We zijn vereerd dat Monica Nunes voor ons heeft gekozen. We zien in haar een goede politica die het nodige over haar heen heeft gekregen. Monica kennen we als integer, hardwerkend en als een politica met lef. Dat past ook bij de uitstraling van onze partij. Vanuit de fractie zullen we Monica ondersteunen en omgekeerd is het goed voor Forza! om in de Staten van Noord-Holland een ervaren afgevaardigde te hebben.”

Monica Nunes raakte vorige week nog in opspraak, omdat ze jarenlang lid was van de extreemrechtse website stormfront.org. Zij verdedigde zich maandag in Provinciale Staten met een emotioneel betoog tegen de verdenking dat zij extreemrechtse sympahie(n zou hebben. Volgens Nunes heeft zij slechts deelgenomen aan discussies op de website om tegengas te bieden aan neonazi’s. Bovendien zou haar account zijn gehackt, waardoor er bijdragen op de website zouden zijn gekomen die niet van haar waren.

Forza! krijgt met de komst van Monica Nunes een vertegenwoordiger in Provinciale Staten. Daarmee is volgens de partij de koek nog niet op. Forza! wil in 2014 in meerdere gemeenten meedoen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Daarover worden al gesprekken gevoerd.