Hetze tegen Forza! Haarlemmermeer

Hoofddorp – Een krappe meerderheid van de gemeenteraad heeft gisterenavond tijdens een geheime stemming tegen de installatie van beoogd fractieassistent van Forza! Dave Bakker-du Plessis gestemd. Het is nog nooit eerder gebeurd in de politieke geschiedenis van Haarlemmermeer dat een fractieassistent door de raad wordt afgewezen. Tot op heden was dit een formaliteit in de gemeenteraad zonder enige politieke lading of betekenis.
In het reglement van orde van de gemeenteraad staat geen enkele formele belemmering om Dave Bakker te benoemen er staat letterlijk “een fractieassistent dient op een kieslijst van een Politieke partij in Haarlemmermeer te staan”.Fractievoorzitter Paul Meijer: “Officieel is de stemming geheim en mogen we niet weten wie voor of tegen onze beoogd fractieassistent heeft gestemd. Maar het is ons wel duidelijk, vanuit de wandelgangen, welke partijen dat zijn geweest. Dat zijn de partijen die ons politiek inhoudelijk niet de baas kunnen en zich politiek en electoraal bedreigd voelen. Het is in mijn ogen Forza! pesten waarbij Dave Bakker-du Plessis wordt geslachtofferd. Dit is ronduit asociaal en ik beschouw de tegenstemmers ook als politieke farizeeërs. In de wandelgangen vertelde Denise Abbas van D66 al dat ze unaniem tegen gingen stemmen omdat ze het kiezersbedrog vond, dat slaat natuurlijk helemaal nergens op kiezersbedrog is je partijprogramma niet uitvoeren iets wat ik D66 wel voor de voeten kan werpen. Ook Tom Horn van de PVDA kwam met dit zelfde standpunt, aldus Paul Meijer.

Ook Forza! raadslid Michel van Dijk ziet het wegstemmen van de beoogd fractieassistent als een zwak politiek statement van de gevestigde partijen. Van Dijk: “Er wordt al een tijdje door enkele politieke partijen een hetze tegen Forza! gevoerd. Sinds Paul Meijer verkozen is tot politicus van het jaar is dit in een stroomversnelling geraakt met gisterenavond als politiek dieptepunt. Het succes van Forza! leidt tot dit soort wanhoopsdaden”.

De fractie van Forza! zal zich beraden op de volgende stappen, maar zal het hier niet bij laten zitten. Dave Bakker-du Plessis zal als fractiemedewerker verbonden blijven aan de fractie van Forza!, daar heeft de gemeenteraad geen invloed op. Fractievoorzitter Paul Meijer is er van overtuigd dat Forza! hier alleen nog maar sterker van gaat worden en dat zo een stemming slechts een uiting van politieke onmacht en armoede is van de gevestigde politieke partijen.

PVV Statenlid en Kamerlid Hero Brinkman gaat aangaande deze kwestie vragen stellen in de Tweede Kamer aangezien dit besluit tegen ieder democratisch grondrecht indruist en de vrijheid van meningsuiting hiermee in het gedrang komt aldus Brinkman.